Agenda met toelichting van de gemeenteraadszitting van 5 februari 2024

Agenda met toelichting van de gemeenteraadszitting van 5 februari 2024

Het wordt geen marathon en allicht ook geen historische zitting, maandag 5 februari. Toch komen er interessante punten aan bod op de eerste zitting van het laatste jaar van deze legislatuur. Zo bleek de beheerraad van het AZ Sint-Dimpna tot de zomer van 2023 niet conform met de statuten samengesteld. Probleem natuurlijk, want zijn de beslissingen die de raad in zijn vorige samenstelling nam dan wel rechtsgeldig? De oplossing die voorgesteld wordt, is geniaal in haar eenvoud: de statuten hebben al die tijd ‘een vergissing’ bevat! Zouden we dat geloven?

Wie dat waarschijnlijk ook niet gelooft, is Marleen Verboven. Zij zet o.a. na de ziekenhuisaffaire van vorige zomer en het stemgedrag van haar fractieleden rond het al dan niet doortrekken van de ring – twee dossiers die de schamele geloofwaardigheid van haar partij helemaal tot schroot herleidden – haar N-VA-hoed definitief af en gaat als onafhankelijke zetelen. Ze wil die beslissing ook toelichten op de zitting.

En wat de liberalen betreft: het is niet omdat ze schrik hebben om als ‘Open VLD’ naar de verkiezingen te gaan, dat ze zich geen ‘Durf’ mogen noemen hé…

En dan zijn er uiteraard nog een paar spitante interpellaties, waarbij de Brugpartij zich van haar kritische kant laat zien.

Hieronder vindt u de links naar de agenda en de toelichting bij de agendapunten.

Toelichting gemeenteraad 5 februari 2024

Bijkomende toelichting gemeenteraad 5 februari 2024