Take-away sushi? Neem de boot!

Take-away sushi? Neem de boot!

Eten afhalen is tricky-plasticky. Of het nu bij de frituur is, bij de Chinees of de Japanner, je moet al héél veel moeite doen om geen plastic schotel, zakje, tasje of folie mee naar huis te krijgen. De coronatoestanden van het voorbije jaar maken het er niet simpeler op om met eigen gerief naar de take-away te gaan, maar meer en meer handelaars gaan daar toch op een verstandige manier mee om.

Sushi: gezond eten in … plastic.

Als het om sushi gaat, swingt de plastic de pan uit: plastic schotels met een plastic deksel. Maar het kan anders! Wij vonden veel goedwil bij het team van Sushi Corner op de Markt, waar ze het de eerste keer weliswaar een vreemd verzoek vonden, maar er toch graag op ingingen. Het is simpel: geef bij je bestelling aan de telefoon (of online, bij ‘opmerkingen’) op dat je je sushi zonder plastic wil meenemen. Dan krijg je ze in … een boot! Je betaalt er niks voor bij, maar je moet hem nadien wel terug inleveren.

Met de boot naar huis kan ook!

Wij vinden dit een uitstekende service en geloof ons: het scheelt voor de sushi-liefhebbers een groot volume aan plastic.

Eigenlijk is deze plastic-bespaartip van dezelfde orde als een gewoonte die onze ouders vroeger hadden als ze naar de frituur gingen: je eigen kom meenemen. Bij Halfweg (Molseweg) kijken ze er al lang niet meer van op en we nemen aan dat ook jouw favoriete frituur je met plezier in je eigen gerief bedient. Als je je ‘kastrolleke’ naar goede gewoonte in een herbruikbare draagtas vervoert, is er weer een kleine veldslag gewonnen in de oorlog tegen de plastic.

Met je kastrolleke naar de frituur. Een goede gewoonte van vroeger.

Niet iedere afhaal-horecant staat er voor open, maar vragen gaat mee, zeggen ze aan de kaarttafel.