Bulk is beter

Bulk is beter

De duurzaamste manier van kopen bestaat erin producten te kopen zonder verpakking. Dat is een trend aan het worden. Groenten en fruit kun je in de supermarkt al lang in bulk kopen, maar in de Lidl liggen er al geen zakjes meer bij en in de Delhaize werken ze nog enkel met herbruikbare netjes of papieren zakjes. Helaas zit er ook nog veel in plastic… Hopelijk heb ook jij thuis al een verzameling van die handige netjes, zodat je zelfs geen papieren zakje meer nodig hebt.

Wist je dat Geel één enorme bulkwinkel rijk is? De markt! Zowel op dinsdag als op zaterdag kun je daar met je eigen zakjes, netjes en tassen terecht. Ook aan de kraam met de zuiderse producten nemen ze graag je glazen potje aan om het met pesto of iets anders te vullen.

Anders is het gesteld met de was- en verzorgingsproducten. Daar blijven de plastic flacons en bidons koning. Wie ecologisch wil consumeren, kan dan ook een groot verschil maken door ook deze producten in bulk te kopen. In Geel kan je op verschillende adressen terecht.

Olleke Bolleke in Elsum heeft heel wat was- en hygiëneproducten in bulk.

In Elsum is Olleke Bolleke de pionier van de bulkverkoop in Geel. Hier kun je terecht voor merken als Sonett, BioTop en Ecover, die producten als wasverzachter, WC-reiniger, wasmiddel met lavendel, wasmiddel voor wol en zijde, een allesreiniger, handzeep en afwasmiddel in bulk hebben. Je brengt je eigen flacon mee en huppekee.

Een ruime keuze aan douchegels in bulk bij Roos met Witte Stippen op Ten Aard.

Ook Roos met Witte Stippen verkoopt veel in bulk, vooral in de nieuwe winkel aan de Bloemfabriek op Ten Aard. Dat ruime aanbod van ecologische producten (zonder microplastics, geen dierproeven etc.) moet je zeker leren kennen. Wij vonden er o.a. degelijke douchegels in verschillende geuren en kleuren, en een groot gamma was- en verzorgingsproducten waar we vrolijk van werden. Proberen maar!

 

Ook voor de was kun je bij Roos met Witte Stippen in bulk terecht.