Het ei van Columbus?

Het ei van Columbus?

Wist je dat je vloeibaar wasmiddel kunt vervangen door een ei? Geen ei van de kippenboer natuurlijk, maar een wasei!

Waarom zou je dit uitproberen? Ten eerste, omdat je veel minder plastic op de wereld loslaat. Al dat vloeibaar wasmiddel zit namelijk in bidons. En omdat je geld bespaart: een investering van ca. 16 euro is goed voor meer dan 100 wasbeurten. Omdat het even efficiënt is als een klassiek wasmiddel ook. En minder scheikunde is sowieso beter voor je huid. Waar wacht je nog op om eens een wasei te proberen?

Een wasei (of EcoEgg) bevat twee soorten pellets of bolletjes met elk hun scheikundige formule. De donker gekleurde bolletjes verzwakken het aanhechten van het vuil aan de stof. De witte bolletjes zijn mineralen en ioniseren op een natuurlijke manier de zuurstofmoleculen in het water. Deze penetreren op hun beurt diep in de stof om zo het vuil weg te halen. Ze doen dat zonder dat de kleuren vervagen of er vezels beschadigd worden. Er zijn al heel wat jonge en minder jonge dames die hun ervaringen met het wasei op het wereldwijde web hebben gedeeld. Hun verslag is makkelijk te vinden, klik hier maar eens voor een voorbeeld. De overgrote meerderheid is onomwonden positief. Sommigen vinden het jammer dat hun was niet meer zo lekker ruikt, maar recent zijn er ook versies met een geur te verkrijgen. En of er nu effectief 210 keer mee gewassen kan worden, is niet zeker, maar het ding gaat makkelijk 100 wasbeurten mee.

Dit duurzame wasmiddel is geschikt voor witte en gekleurde was tot 60°, en voor wolwas. Eigenlijk hoef je geen wasverzachter meer te gebruiken, maar een scheutje erbij kan nog perfect – al was het maar voor dat geurtje. Er is ook niets op tegen dat je voor de zekerheid nog een klein beetje klassiek wasmiddel gebruikt. Ook dan ben je nog goed bezig en spaar je massa’s bidons uit! Voor hardnekkig vuil kun je het wasei perfect combineren met de krachtige ontvlekker die je gewend bent.

In Geel is het wasei verkrijgbaar bij Roos Met Witte Stippen (Nieuwstraat) en bij Olleke Bolleke (Elsum). Je mag je ervaringen gerust delen via onze FB-pagina.