Telraam zet burgers aan het roer van lokaal mobiliteitsbeleid

Telraam zet burgers aan het roer van lokaal mobiliteitsbeleid

 

In Geel zijn momenteel al een paar telramen actief, maar daar komen er nog een flink aantal bij. De Brugpartij zet namelijk een netwerk op van 10 telraam-camera’s. Die zullen ons een goed beeld geven van de verkeersstromen in Geel. Niet alleen auto’s maar ook voetgangers, fietsers en vrachtwagens worden geteld.

Een telraam in de St.Corneliusstraat in Larum was onze testopstelling. We weten nu hoe we het toestelletje moeten installeren en aan de praat krijgen. Jawel, de Brugpartij gaat investeren in een Telraamnetwerk in Geel en stelt zijn 10 Telraam-camera’s gratis ter beschikking van mensen die aan deze tellingen willen meewerken. Als jij je raam ter beschikking wil stellen, komen wij de camera bij jou installeren en ondersteunen we je bij de ingebruikname.

Laat je gegevens achter door een vinkje te zetten bij ‘Ja, ik wil graag een Telraam’ en vervolgens te drukken op ‘Doe mee’. We bekijken dan of jouw raam geschikt is om de camera’s zo efficiënt mogelijk te spreiden over het Geels grondgebied. De voorkeur gaat natuurlijk naar plekken waar verkeerstellingen het meest wenselijk zijn.

We kunnen dit project opzetten dankzij een projectsubsidie van Groen.

Bekijk de huidige camera’s en tank meer info op https://telraam.net/

Meetellen? Meedoen!

Het hangt aan je raam en het telt: het ‘telraam’

Het Telraam-toestel wordt aan de binnenkant van een raam op de eerste verdieping bevestigd, met zicht op de straat. Het telt overdag continu hoeveel weggebruikers er passeren.

Wil jij ook graag het verkeer tellen in jouw straat zonder dat je er zelf iets voor moet doen? Geef je dan op. Als je adres een aanwinst is voor ons netwerk, ben je een van de gelukkigen waar we een telraam komen installeren!