Geen plaats voor racisme in Geel

Geen plaats voor racisme in Geel

Elhasbia Zayou zou samen met Greet Daems (PVDA) en Lieselotte Thys (Open VLD) één interpellatie indienen, maar om een of andere reden dienen de drie dames apart dezelfde interpellatie in. Ook goed! Strekking: van ‘Black lives matter’ iets als ‘All lives matter’ maken, is racisme ontkennen.

Een post op de facebookpagina van stad Geel op 9 juni omtrent ‘Black Lives Matter en All Lives Matter’ heeft voor heel wat opschudding gezorgd bij Geelse burgers. Voor veel Gelenaars kwam dit kwetsend over, omwille van het feit dat de term ‘All Lives Matter’ in extreemrechtse kringen wordt gebruikt om racisme als probleem te ontkennen. Ervan uitgaande dat dit niet de bedoeling was, willen we deze ‘ongelukkige communicatie’ aanhalen om het gesprek over racisme binnen onze stad te voeren om er samen voor te zorgen dat iedereen zich thuis voelt in Geel.

In het licht van de recente gebeurtenissen, zowel in binnen- en buitenland, hebben we graag een antwoord op de volgende vragen:

→ Wat is de visie van de stad rond racisme op ons grondgebied?

→ Hoe krijgt de stad zicht op wat er gaande is op gebied van racisme en etnische discriminatie?

→ Wat zijn de concrete acties die de stad neemt en zal nemen om racisme en etnische discriminatie in onze stad actief tegen te gaan?