Het ‘nieuwe’ mobiliteitsplan voor Geel: alle details

Het ‘nieuwe’ mobiliteitsplan voor Geel: alle details

Gisteren, dinsdag 15 oktober, organiseerde het stadsbestuur een ‘infomarkt’ om de Geelse burger een inkijk te bieden in het vernieuwde (‘verdiepte’) mobiliteitsplan voor Geel. Dat bevat een aantal voorstellen voor de korte en de lange termijn. Een aantal daarvan zullen een impact hebben op de verkeerscirculatie in enkele belangrijke centrumstraten. Voor Elsum zal er bijvoorbeeld heel wat veranderen.

Deze nieuwe versie van het mobiliteitsplan moet in november nog besproken worden in een gemeenteraadscommissie. Daarom zal de Brugpartij er tijdens de komende gemeenteraadszitting niet over interpelleren. De goedkeuring ervan is nu voorzien voor de gemeenteraadszitting van december, en dan zullen we er onze mening wél over laten horen, samen met eventuele alternatieve voorstellen.

De werkgroep Mobiliteit van de Brugpartij vergadert op 24 oktober e.k. met één punt op de agenda: dit nieuwe mobiliteitsplan. Iedereen is welkom om de vergadering bij te wonen (om 20 uur in ’t Hofke, Stationsstraat/plein). We bieden alle geïnteresseerden hoe dan ook de kans om kennis te nemen van de geplande wijzigingen en hun waarom.

De ruime uitwerkingsnota van het stadsbestuur en het studiebureau Arcadis vindt u hieronder.

BE0115000374_uitwerkingsnota_v7.2