Leve de trage wegen: wandel mee!

Leve de trage wegen: wandel mee!

Trage wegen zijn er voor iedereen. Ze brengen je veilig en gezond naar je werk, naar school of naar de winkel. Je kan er wandelen, sporten, spelen of gewoon van de rust en de natuur genieten. Geel heeft van oudsher een dicht net van dergelijke ‘paadjes’, zowel in het centrum als daarbuiten. Maar de laatste decennia zijn er veel verdwenen. Ze worden afgesloten voor infrastructuurwerken of door aanpalende eigenaars die er het algemeen nut niet meer van inzien. De trage wegen die er zijn, worden vaak slecht onderhouden en dat maakt de stap naar hun verdwijnen nog minder groot. Gelukkig zijn er ook goede voorbeelden, en daar wil de Dag van de Trage Weg op focussen.

In Larum en ’t Punt

Die DvdTW vindt dit jaar plaats in Larum en ’t Punt, niet toevallig twee dorpen waar een werkgroep terzake actief is, ontstaan uit de plaatselijke KWB- en Femma-afdelingen. Die erkgroep Trage Wegen Punt-Larum organiseert een mooie wandeling die de twee dorpen aandoet. Uiteraard loopt ze zoveel mogelijk langs trage wegen, om het belang van dit aloude netwerk te onderstrepen. Er wordt ook info gegeven over de sterktes en zwaktes van dit curieuze circuit, de bedreigingen en de mogelijke oplossingen.

Wandel mee!

De Dag van de Trage Weg vindt nu zondag, 20 oktober plaats. De wandeling start om 13.30 uur aan het kerkplein in Larum. Ze is 9 km lang, maar er is een tussenstop waar je een drankje kunt nuttigen. Einde om 16.30 uur in ’t Kafeeke van de parochiezaal om nog wat na de praten.

De DvdTW loopt i.s.m. de stad Geel. En warm aambevolen!