Gea Vangeel

Gea Vangeel

Kandidaat

 

… is de op één na jongste van onze lijst. Eind april werd ze er 21. Hoe korter het leven, hoe korter de bio, zou je denken, maar een druk leven heeft deze vinnige jongedame van Sint-Dimpna wel! Ze is al 15 jaar – driekwart van haar leven! – nauw betrokken bij de bloeiende (meisjes)chiro van Sint-Dimpna, waar ze deze zomer als leidster afscheid nam. Maar ze zegt de jeugdbeweging geen vaarwel, want ze verlegt haar activiteiten naar het Gewest, dat alle Geelse chiro’s overkoepelt en zowel gezamenlijke evenementen organiseert als de afzonderlijke groepen adviseert en bijstaat.

Ook de muziek speelt een rol in Gea’s leven. Ze heeft 10 jaar pianoles achter de rug aan de Geelse muziekacademie en heeft dus een diploma van de hogere graad. Het klavier heeft voor haar weinig geheimen en alhoewel haar studies (psychologie aan de VUB) ervoor zorgen dat het pianospel momenteel op een lager pitje draait, blijft muziek toch een rode draad in haar drukke bestaan.

“De grote-mensendingen liggen mij minder”, zegt ze, “maar als het om jeugd- en vrijetijdszaken gaat, dan is mijn interesse gewekt. Ook onderwijs vind ik een belangrijk beleidsdomein, maar daar gaat al veel aandacht naartoe. Meer in elk geval dan naar jongeren en vrijetijd. Onze sportclubs, onze academies en onze jeugdverenigingen spelen echter een cruciale rol in het leven van duizenden jonge Gelenaars. Het beleid kan daar veel meer aandacht aan besteden. Dat was mijn insteek om kandidaat te zijn bij de Brugpartij.”