Larums Trio 5060 debuteert in pop-up van de Brugpartij

Larums Trio 5060 debuteert in pop-up van de Brugpartij

Een leuke primeur in de pop-up van de Brugpartij. Daar debuteert op zaterdag 17 augustus het Larums Trio 5060. De drie leden hebben al heel wat muzikale kilometers op de teller, maar voor hun repetities moeten ze niet ver rijden. Ze wonen namelijk in dezelfde straat. Hun repertoire komt van iets verder: de jaren vijftig en zestig. Lekker retro dus, maar een echt burenorkest!

Liesje Braspenning en Paul Peeters, resp. zangeres en gitarist van het Larums Trio 5060, wonen niet alleen in dezelfde straat – de Larumsebrugweg in Geel-Larum-, maar ook in hetzelfde huis. Het is een echtpaar met een gemeenschappelijke hobby: muziek maken. Paul was voorheen bassist bij de Intro’s, een Turnhoutse band die door corona ten val werd gebracht. Liesje is al lang actief in vele groepjes en koren. De twee besloten dan maar samen een groepje op te zetten. Eerst met twee, maar na een optreden voor de Warmste Week in ’t Gielsbos vonden ze hun klank toch wat schraal uitvallen. Toen ze hoorden dat toetsenist Erik Reynders een paar huizen verder in hun straat woonde, kwam het ander snel van het een. Erik Reynders, die vroeger deel uitmaakte van de folkgroep Lérrem en nu gitaar speelt bij The Back Tracks, zag het wel zitten met dat burenkoppel en voorziet de stem van Liesje en de gitaar van Paul sindsdien van een kamerbrede sound.

Het Larums Trio 5060 huldigt geen grote filosofieën maar gaat gewoon voor het plezier en de beleving. “We spelen vooral covers uit de jaren vijftig en zestig”, zegt Liesje, “maar het is best mogelijk dat er ook eentje van de vroege jaren zeventig tussen zit. Onze voorkeur gaat naar rustigere nummers, luisterliedjes zeg maar. Zonder pretentie, puur voor het plezier.”

Het optreden in de pop-up van de Brugpartij is het debuut van Liesje, Paul en Erik. Je kan komen luisteren op zaterdag 17 augustus vanaf 20 uur. Je vindt de Brugpop-up in de Stationsstraat 159 in Geel (de vroegere Eskobar). Gratis toegang.