Leuke flessen voor op het werk en onderweg

Leuke flessen voor op het werk en onderweg

Kraantjeswater – gefilterd of niet, mét smaakje of zonder – is qua vorm zo saai als een Zwitser. Niks aan te zien en weinig mee te beleven. Toch kun je het drinken uit iets waar een mens van tegenwoordig blij van wordt. Een leuk flesje kan wonderen doen!

Naar school, naar het werk of op uitstap neem je gewoon je eigen herbruikbare waterfles mee. Je hebt er zelfs met filters om een smaakje toe te voegen (zie onze vorige tip). In de Hema (Nieuwstraat) vind je er heel wat voor weinig geld.

De Hema heeft een ruim aanbod aan drinkflessen. Ze zijn van plastic, maar zeer herbruikbaar.

Een opvallende verschijning zijn de flessen van Dopper. Ze zijn van plastic of van roestvrij staal, en zeer handig voor kinderen omdat het eigenlijk flessen met bekertjes zijn. In Geel vind je Doppers bij zaken die aandacht hebben voor duurzaamheid: ROOS met witte stippen (Nieuwstraat) en de Wereldwinkel (Kollegestraat). Zelfs met hun logo erop!

Dopper-flessen hebben ook een drinkbekertje.

Helemaal duurzaam waterdrinken doe je uit een fles, gemaakt van bamboe en suikerrietstengels.

Deze drinkfles is van bamboe en suikerrietstengels. Duurzamer dus.

Of je kiest voor een exemplaar uit overwoestbaar en goed isolerend roestvrij staal. Deze fles van Klean Kanteen houdt je dranken 24 uur koud of 8 uur warm, heeft een brede opening wat ze makkelijk te reiningen maakt en toestaat om er ijsblokjes aan toe te voegen. Verkrijgbaar in verschillende formaten, o.a. als zuigfles – ideaal voor jonge moeders. Het ding heeft zijn prijs, maar is onze favoriet.

Deze aluminium ‘Klean Kanteen’ is top. Hij houdt warme dranken 8 uur warm en koude zelfs 24 uur koud. Door de brede dop kun je zelfs ijsblokjes toevoegen.

De twee laatstgenoemde flessen vonden we in de duurzame winkel van ROOS met witte stippen (Nieuwstraat 128).

Voor de grote dorst zijn er grote flessen. Wie grotere volumes gewend is, komt aan zijn trekken met een designfles van Hay, die je bij Upnorth in de Nieuwstraat (nu nog 100, straks 80) vindt. Er zijn zelfs mooie ‘glazen’ bij.

Wie zijn anderhalve-literflessen in plastic wil vervangen, maar toch anderhalve liter wil blijven tappen, is geholpen met deze waterfles van HAY.

Toegegeven, een aantal van deze flessen zijn van plastic. In de meeste gevallen gaat het echter om BPA- en BPS-vrij materiaal. Ze zijn in elk geval een pak duurzamer dan eenmalige (wegwerp)flessen. Ze kunnen je helpen om op een prettige manier beter bevriend te worden met je leidingwater.