In de living met Luc, Kristof, Yves, Jos en vele anderen

Home / Beleidsthema's / In de living met Luc, Kristof, Yves, Jos en vele anderen

In de living met Luc, Kristof, Yves, Jos en vele anderen

Nu ze toch over een mooi en gezellig clubhuis beschikt, slaat de Brugpartij aan het organiseren. Het voorlopige evenementenprogramma in de pop-up ziet er al fraai uit. Zo is er de reeks ‘In de living met…’, die je in een intieme, bijna knusse setting van erg dichtbij kennis laat maken met (meer of minder) bekende mensen die écht wel iets te zeggen hebben.

 

13 september: In de living met Luc Cortebeeck

Luc Cortebeeck is bekend als erevoorzitter van ACV, maar speelt zijn rol nu als voorzitter van de Internationale Arbeidersorganisatie (IAO). Hij weet dus alles over de sociaal-economische veranderingen die in de wereld plaatsvinden. Welke rol kan een vakbond of een middenveldorganisatie daarin opnemen? Voor welke uitdagingen staan we in België allemaal, als je naar de wereld kijkt?

 

19 september: In de living met Kristof Calvo

Kristof Calvo is momenteel lijstduwer van de stadslijst “VoorMechelen”, maar hij is vooral bekend als federaal fractieleider van Ecolo-Groen. Hij komt het ook over zijn nieuwste boek hebben: in ‘Leve politiek’ formuleert hij 50 concrete voorstellen voor een andere politiek. Allemaal zaken die we nu al anders kunnen aanpakken. Kom luisteren en vertel hem wat jij ervan vindt!

 

22 september: In de living met Kameel

Kameel bestaat uit drie muzikanten (Geert Roelofs, Hans Mullens en Patrick Steenaerts) die hun sporen verdienden bij o.a. Buscemi, Arsenal, Geike Arnaert en Yevgueni. Er is zelfs een Gelenaar bij! De groep slaat een brug tussen de energie van de rock-‘n-roll, de vrijheid van de jazz en de ruimte voor experiment uit de experimentele muziek. Top!

 

25 september: In de living met Yves De Weerdt

Yves De Weerdt werkt bij de VITO als coördinator Urban Sustainability. Hij is socioloog van opleiding en toevallig ook voorzitter van de Fietsersbond in Vilvoorde. Hij heeft het vooral over daadwerkelijke participatie. Waarom zijn participatie en inspraak van de burger zo belangrijk? Welke meerwaarde kan het onze gemeenschap bieden?

 

 

 

 

3 oktober: In de living met Jos Geysels

Hoe kunnen we het in Geel beter doen om de armoede aan te pakken? Aan wie kunnen we het beter vragen dan aan deze minister van Staat, sinds 2008 voorzitter van Decenniumdoelen.

“Geef armoede geen kans” is de slogan van deze organisatie die met de armoedebarometer het beleid wakker houdt en blijft lastigvallen met 6 doelen: gezondheid, arbeid, inkomen, wonen, onderwijs en samenleven: https://www.decenniumdoelen.be/doelen/

 

En er komen allicht nog namen en evenementjes bij!

Welkom telkens vanaf 19u30, Nieuwstraat 90 in Geel. Graag vooraf een seintje als je komt – info@debrugpartij.be. Dat helpt ons bij de praktische organisatie. Het aantal plaatsen is beperkt tot enkele tientallen. Wees er dus snel bij.